Dagverksamhet

Lyssna

Dagverksamheten är en social träffpunkt för pensionärer med syfte att bryta isolering, ge stöd och avlastning för anhörig samt ge stimulans till aktiviteter och social gemenskap.

Vårt mål är att bevara deltagarnas funktioner och förmågor, vilket upprätthåller livskvalité och ökar möjligheten att bo kvar hemma.

Hos oss börjar dagen med gemensamt fika, och läsning av dagens tidning. Det finns många aktiviteter att välja mellan, som utmanar både kroppen och knoppen och det bjuds ofta på underhållning av sång och musik och även gruppgymnastik varje dag.

Aktiviteter

Vi bakar, spelar ofta minnesbingo (bokstavsfrågor A-Ö, ordspråket, som vad då? Motsats ord), lyssnar på musik, korsord, högläsning, bingo, pussel, boule, wii spel, bowling, frågelekar, och läser tidningen tillsammans.
Den sociala gemenskapen är även en viktig del av dagverksamheten. Tillsammans firar vi årets högtider med traditionsenlig mat, och även andra festligheter som vi planerar tillsammans med gästerna.
Vi följer även årstidernas växlingar genom att plantera frön och blommor, odlar grönsaker.
Vår uteplats erbjuder skön avkoppling i en lugn miljö. Här finns tid att njuta av dofterna, de vackra färgerna och smaken av egenhändigt odlade jordgubbar, tomater och kryddor.

Biståndshandläggare kan efter en utredning besluta om dagverksamhet som insats.
Vanlig färdtjänsttaxa gäller vid resor till och från Dagverksamheten.

Dagverksamheten, som finns på Södra Drottninggatan 2, är öppen måndag-torsdag 10.00-14.30 och har telefon 0935-142 87.

Kontaktperson: Ann-Sofi Holm Danielsson