Uppleva, göra

Lyssna

Där älvarna möts hittar du Västerbottens, till ytan, minsta kommun. Här finns gott om möjligheter till en rad olika naturupplevelser och en aktiv fritid. Välkommen att uppleva vår vackra kommun.

Naturupplevelser, friluftsliv och idrott

Söker du efter upplevelser i naturen? I Vännäs kommun finns fina vandringsleder och fritidsområden att besöka. Det finns möjligheter till skidåkning, löpning/vandring och andra typer av utomhusaktiviteter som till exempel discgolf, paddling eller jakt och fiske.

Vindelälven, som är en av Sveriges fyra nationalälvar, rinner genom kommunen.

Mer info: Länk till mer information om naturupplevelser, friluftsliv och idrott.

 

Kultur och evenemang

I Vännäs kommun finns ett varierat kulturutbud och till exempel biograf, museum, konst, hemslöjd och gårdsbutiker. Flera föreningar, organisationer och biblioteken anordnar olika typer av evenemang löpande.

Mer info: Mer information och evenemangskalender hittar du på Mer information och evenemangskalender hittar du på vistvannas.se.

Du kan även följa visitvannas på instagram och Facebook för tips på aktiviteter och evenemang.

(Mål för kultur- & biblioteksverksamheten i Vännäs)

 

Föreningsliv

Vännäs kommun är en föreningstät kommun med ungefär 130 registrerade föreningar med olika teman att aktivera sig i. Föreningarna arrangerar flera olika aktiviteter och kan även söka stipendium och bidrag för sin verksamhet.

Mer information: Länk till mer information om föreningarna och föreningslivet i kommunen.