Foto: Hilla Aspman

Skidåkning

Lyssna

Få upp flåset och njut av naturen i något av skidspåren i kommunen, det finns både dagspår och elljusspår. För dig som vill åka utför med skidor eller bräda erbjuder Middagsberget en härlig upplevelse.

Motionsspår och elljusspår

Runt om i Vännäs finns en mängd dagspår och ett antal elljusspår. Belysningen tänds automatiskt samtidigt som gatubelysningen tänds. De släcks också automatiskt kl. 21.30.

Läs mer om våra spår här (länk, öppnas i samma flik)

Aktuell status på spåren under vintertid, via skidspar.se

Mer om våra skidspår finns även att läsa på skidspår.se. Där uppdaterar föreningarna även vilken status spåren har.

Mer om våra spår (länk)
Aktuell status på skidspåren (länk)

Slalombacke

Middagsberget är en vintersportanläggning för hela familjen som ägs och drivs av Friluftsfrämjandet. Anläggningen har två liftar och två nedfarter. Här finns möjlighet för alla att kunna åka utför pisterna. Snowboardåkarna har en häftig halfpipe att åka i. Vid backen finns även pulkbacke och vindskydd med grillplats. Egen snökanon gör att säsongen kan starta tidigt och räcker länge.
 
På Middagsberget finns en serveringsstuga där du kan köpa korv, kaffe, läsk och juice, fikabröd och godis. Till serveringsstugan är du även välkommen för att värma dig eller bara sitta och ta det lugnt en stund.
 
Vill du hyra utrustning är du välkommen till Dalstugan som finns på baksidan av serveringsstugan. Köldgränsen för öppethållande är minus 20 grader. Vid tveksamhet om öppethållande, ring 0935-203 45 för besked.
 

Omklädning i Liljahallen

Det finns möjlighet för dig att byta om i Liljahallen. Läs mer om det under Hallar eller klicka här för att gå direkt (länk)

Kontaktperson: Peter Lundström