Intresseanmälan - Bredbandsutbyggnad

Lyssna

Vännäs kommuns stadsnät Vannas.net vill kolla av intresset att ansluta sin fastighet med fiber. Detta görs för att kunna ta fram ett underlag för framtida bidragsansökningar.

En fastighet ansluten med fiber till Vännäs kommuns stadsnät, Vannas.net, har möjlighet att beställa de tjänster som finns i nätet så som internet, ip-telefoni & kabel-tv via fiber.

Exakt anslutningsavgift per anslutning utanför tätort är i dagsläget svår att fastställa då bidrag kan komma att täcka en del av kostnaden och resterande del ska de anslutna fastigheterna dela på. Vännäs kommun får inte skjuta till pengar i vissa projekt.

En beräknad anslutningsavgift per anslutning hamnar troligtvis mellan 10 000:- - 25 000:-. Det är den kostnad ni som fastighetsägare måste stå för själva plus det ideella arbetet som krävs i byn, t.ex. grävningsarbeten och förläggning av kanalisation (slang) m.m.

Denna intresseanmälan är inte bindande. Avtal tecknas vid ett senare tillfälle om det blir aktuellt med utbyggnad i just er by.

Har ni frågor eller funderingar så hör av er till Vännäs kommuns projektledare för bredband Glenn Holmgren på 0935-141 29.

(Vännäs Kommun förbehåller sig rätten att prioritera inkopplingarna. Prioriteringen kommer att basera sig på närhet till inkopplingspunkt samt anslutningsgrad.)

 

Gå vidare till webbformulär 

Kontaktperson: Roger Fagerdal