Foto: Calle Bredberg

Badplatser

Lyssna

Det finns tre kommunala strandbad i Vännäs, - Pengsjön, Hjåggsjön och Snålltjärn. Dessutom finns Vännäsbadet som tillhör Vännäs bad och camping.

Pengsjö

Vid Pengsjögården i Pengsjö hittar du denna badplats med en fin liten sandstrand och bryggor i vattnet. Här kan du hyra kanoter och paddla runt den drygt 3 kvadratkilometer stora sjön.

Hitta till Pengsjön (länk till karta)

Hjåggsjö

Hjåggsjö är en familjebadplats, med bryggor och grillplats. Även omklädningsbod, utedass och gungor. Lättåtkomlig badplats med goda parkeringsmöjligheter. Badplatsen ligger i sjöns sydöstra del.

Hitta till Hjåggsjön (länk till karta)

Snålltjärn

Snålltjärn är en badplats beläget ca 1 mil från Vännäs. Här finns en fin badstrand och stora gräsytor, bryggor i vattnet samt en flytbrygga som du kan simma ut till. Solsängar finns att låna gratis. Här finns också bord med bänkar och grillring, gungor, lekstuga samt strandleksaker mm.

Hitta till Snålltjärn (länk till karta)

Vännäsbadet

Vännäsbadet på Vännäs bad- och camping är kommunens tempererade badplats (bassängbad).

Här finns bassänger, både 50- och 25 meter, plaskdamm med vattenlek för våra minsta, läcker vattenrutschbana, studsmattor och beachvolley. Möjlighet att fika eller äta enklare maträtter finns i serveringsbyggnaden som både har kiosk och grill.

Kontroll av badvatten

Badvattenprover tas regelbundet under sommaren av miljö- och byggavdelningen för att säkra en god kvalité. Badvattnet undersöks varje sommar. Läs mer på vannas.se/badvatten

Kontaktperson: Emelie Höglander