Foto: Aina Kroon

Välkommen till oss på dagverksamheten

Lyssna

På onsdagar är det dagverksamhet på Vännäsby Äldrecenter. Kom till oss och träffa nya vänner!

Vem kan besöka oss?

Du som bor hemma och har fått ett beslut från kommunens biståndsbedömare är välkommen till dagverksamheten i Vännäsby.

Du som inte har fått ett biståndsbeslut och vill delta i Dagverksamhetens aktiviteter kontaktar kommunens biståndsbedömare. Ring kommunväxeln på och be att få prata med en biståndsbedömare. Telefon: 0935-140 00.

Färdtjänst

Hos biståndsbedömarna kan du även ansöka om färdtjänst för att ta dig till Dagverksamheten. Din färdtjänstresa beställer du hos Vännäs taxi, telefon: 0935-130 00.

Våra aktiviteter

Vårt program är varierat , vi gör det våra besökare önskar att göra och har förmåga att klara av. Här är några exempel på vad vi gör på våra trevliga onsdagsträffar. Vi får ibland även besök av besökshundar.

Musik, måla, pyssla och baka

Vi lyssnar på musik som vi känner igen och tycker om samt sjunger tillsammans till musik. Vi målar ibland på porslin och pysslar. Vi äter och fikar någonting gott tillsammans.


Målade påskägg, foto: Carola Högberg

Spela bingo och bollspel

Vi spelar spel tillsammans, till exempel bingo med många vinster. Bollspel av olika slag är populära. Ibland spelar vi bowling med skum-käglor.

Rörelseträning

Att röra på sig efter förmåga är både roligt och värdefullt för hälsan. Vi brukar ha sittgymnastik tillsammans. Det är ett varierat program med roliga övningar som alla kan vara med på.

Vi tränar minnet och samtalar

Vi har många aktiviteter där vi kan träna minnet tillsammans. Framförallt har vi trevligt och pratar om gamla tider men även om aktuella händelser. Det blir många intressanta diskussioner och ett gott skratt när vi träffas.

Här finns dagverksamheten

Dagverksamheten finns i Vännäsby Äldrecenter. Ingång via huvudentrén. Gå rakt fram genom den glasade korridoren. Ta sedan korridoren till vänster. Vi finns i rummet bredvid samlingssalen. Vår adress är Vännäsby Äldrecenter, Nygatan 3 A.

Våra tider

Onsdagar kl. 10-14
Lunch kl. 12-13

Om du inte kan komma måste du meddela oss så att vi kan avboka maten. För mat som inte avbokats blir du debiterad. Färdtjänst måste också avbokas av dig eller av hemtjänsten.


Fontän, Entré Vännäsby ÄldreCenter, Rosa soffgrupp. Foto: Aina Kroon.

Kontakta oss

Telefon: 072-524 64 37
Carola och Katarina

Folder: Här kan du hämta vår folder i pdf för utskrift (länk, öppnas i ny flik)