Kurs - Sälj i kundmötet

Lyssna

Kursen Sälj i kundmötet är ett samarbete mellan Vännäs och Nordmalings kommun genom det gemensamma näringslivsprojektet Näringsliv i Samverkan. Kursen vänder sig i första hand till dig som träffar och interagerar med dina kunder direkt, till exempel i din butik, restaurang eller annan miljö där du och kunden möts.

Vid tre tillfällen kvällstid kommer du att få nya insikter och kunskap om:

  • Köpbeteenden och kunden. Vad är viktigt för dagens kund och vilka förväntningar har de på oss? Hur ser det ut hos oss, vad är våra styrkor och vad behöver vi utveckla för att möta upp våra kunder.
  • Nyckeltal. Vi tittar på olika nyckeltal och vikten av uppföljning. Vad får det för effekter i sista raden om vi förflyttar dessa? Hur kan man räkna, tänka och agera.
  • Kommunikation. Hur kommunicerar vi, varför och hur påverkar det mig som människa och min utveckling.
  • Säljträning. Hur bemöter vi våra kunder, hur kan vi på bästa sätt kommunicera i ett säljsamtal och vad får det för effekt för mitt resultat? Fördelar gentemot e-handeln.
  • Säljfokuserat ledarskap. De vanligaste fallgroparna och verktyg för att hoppa över dem. Hur jobbar vi på bästa sätt med kravspec och uppföljning. Hur hjälper vi, peppar och följer upp varandra för att nå de gemensamma målen.

Efter varje tillfälle får du en hemläxa där du får tillämpa dina nya kunskaper. Varje deltagande får även ett personligt besök på sin arbetsplats där man tittar på hur säljarbetet fungerar, vilka möjligheter och utmaningar som finns för dig och hur vi på bästa sätt kan förbättra.

Datum: torsdagar: 8/2, 22/2, 15/3
Tid: kl. 18.30-21.00
Plats: Återkommer med lokal (men blir varvat Nordmaling och Vännäs). Fika ingår.

Kursledare är Claes Lundgren från Örnsköldsvik. Claes Lundgren har under 20 års tid arbetat med kommunikation och ledarskap inom detaljhandel, ledarskapsutvecklare, mentor och föreläsare.

Vad kräver vi av dig?

  • Du investerar din tid och engagemang, vi ordnar allt annat.
  • Du anmäler dig till kursen som helhet, inte enstaka tillfällen. Anmälan är bindande och vi förväntar oss att du fullföljer kursen.
  • Vid ej fullföljd kurs (utan giltig anledning t.ex sjukdom) tas en avgift ut på 2 000 kr ex moms.

Anmälan till:
Christin Westman, Näringslivsutvecklare
christin.westman[at]vannas.se
Tel: 0935-141 43 eller mobil 070-38918 54