Var med och håll Vännäs kommun rent i vår!

Lyssna

Håll Sverige Rent är en aktion mot nedskräpning utomhus. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Nu kan du anmäla din arbetsplats till Håll Sverige Rent. Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Du är då med i Vännäs kommuns gemensamma skräpaktion oavsett om ni anmäler en kommunal arbetsplats eller ett privat företag.

Hämta ditt skräpplockningsmaterial på Medborgarhuset

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. I Vännäs kommun kommer vi att distribuera materialet under vecka 20. Deltagare får material genom att hämta det på Medborgarhuset, Samhällsbyggnadsförvaltningen på plan 7.

Efter att du plockat skräp utomhus och samlat ihop det på ett ställe, t.ex. på skolan, så mailar du till soporochvatten[at]vannas.se. Vi hämtar säckarna hos er inom några dagar. Säckarna ska enbart innehålla brännbart avfall.

Sortera gärna ut förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk till en Återvinningsstation och lämna det där.

Vi Håller Sverige Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Förskolor och skolor - tävla i skräpjakt!

Berätta om skräpet ni har hittat! Hur mycket plockade ni? Vilket skräp var vanligast? Genom att samla in statistik kan vi visa hur stor skillnad alla skräphjältar gör. Läs mer om tävlingen på www.hsr.se/vi-haller-rent/var-med-i-var-skrapjakt

Vid frågor om Vi Håller Vännäs Rent, kontakta:
Maria Lundberg

Sista anmälningsdag är 22 april. Läs mer på www.hsr.se/vihallerrent

Var med du också i kampen mot skräpet!