En glad påsk önskar vi dig

Lyssna

Även påsken blir ovanlig i år, men trots det hoppas vi att den blir fin. Kanske kan du ta dig ut och njuta av naturen i kommunen på olika sätt. Här kommer några aktivitetstips!

Gå, spring eller ta en tur på skidor

Skidspåren och Middagsberget finns fortfarande att tillgå.

OBS! Kom ihåg att den 1 april gäller fågelskyddet i Brånsjöns naturreservat. Markerade stigar och båda fågeltornen är fortfarande okej att vistas på.

Hitta skidspår här

Hitta ett nytt favoritreservat

Länsstyrelsen Västerbotten puffar gärna för alla fina naturreservat i länet. Ta en titt på deras hemsida och se om det kanske är dags för en utflykt.

Se reservat på Länsstyrelsens webbplats

Skattjakt med biblioteken

Under påsklovet ordnar biblioteken i Vännäs och Vännäsby en skattjaktspromenad för alla barn. Du som är med får en liten belöning och chansen att vinna en bok, plus frisk luft och kluriga pysseluppdrag.  

Läs mer på minabibliotek.se

Tävla med Vännäshandlarna

Föreningen Vännäshandlarna delar en utmaning om dagen i sina sociala kanaler under påskhelgen, med start 1 april! Var med och tävla och vinn påskägg med produkter och presentkort.

Läs mer på vannashandlarna.se/paskutmaning eller besök dem på Instagram och/eller Facebook.

Gör ”spårbingo” eller påskbingo med Länsstyrelsen och Friluftlivets år

Länsstyrelsen delar med sig av olika bingobrickor som du kan använda för att upptäcka naturen på ett roligt sätt. Ta med en vän och leta spår eller gå en påskbingo.

 

… och som vanligt:

  • Umgås med få människor.
  • Undvik kollektivtrafik och platser som köpcentrum och butiker om det är risk för trängsel.
  • Res inte, varken inom eller utanför länet. Undvik alla onödiga resor. Om du måste resa är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt genom att du begränsar nya kontakter så mycket som möjligt.
  • Håll avstånd. Både inomhus och utomhus.
  • Arbeta hemifrån om det går.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Använd munskydd i kollektivtrafiken och när du inte kan hålla avstånd.
  • Stanna hemma när du är sjuk och testa dig om du har symtom. Det gäller även om du är vaccinerad mot covid-19.

Skärpta rekommendationer i Västerbottens län som gäller till och med 18 april. Du har ett personligt ansvar att följa rekommendationerna. Du är enligt smittskyddslagen skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19.