Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Vännäsby skola

Vännäsby skola har ca 300 elever från förskoleklass till och med årskurs 6 samt fritidshem. I anslutning till skolan finns Vännäsby förskola samt Vännäsby bibliotek.

Vännäsby skola

Förskoleklass

I Vännäsby skolas förskoleklass lägger vi stor vikt vid att barnen ska känna trygghet med skolans vuxna. Vid terminsstart jobbar vi aktivt för att de nya sexåringarna ska lära känna den personal som finns närmast klassen.

Det samarbetas med andra klasser på skolan, främst årskurs ett till tre. Barnens lärande utvecklas genom bland annat språklekar, skapande och lek.

Förskoleklassens lokaler ger möjlighet till lek i mindre grupper. Skolans bibliotek och idrottshall används och det är nära till skogen samtidigt som skolgården erbjuder möjligheter till lek och rörelse, med aktiva vuxna i närheten.

Skolmaten är en viktigt del och förskoleklassen äter först av alla klasser tillsammans med sina vuxna och med fasta platser. Det ger en trygg matsituation.

Förskoleklass är en obligatorisk skolform som omfattar 15 timmar per vecka fördelade på fyra dagar. Förskoleklass är obligatorisk för alla barn från det år de fyller sex år. Förskoleklassen har samma läroplan som grundskolan och dess verksamhet regleras i skollagen. Förskoleklassen följer skolans läsårstider.

Kontaktuppgifter, Vännäsby skola

Vännäsby skola
Umevägen 194
911 35 VÄNNÄSBY

Vi finns på Facebook!

Till Vännäsby skolas Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

I vår kommunikation med elever och vårdnadshavare tar vi hjälp av lärplattformen InfoMentor. Du hittar länk till plattformen i listan nedan.

Expedition, tel: 0935-144 18
Skolrestaurangen/kök Vängården, tel: 0935-142 96 eller 072-454 24 20

Handläggare Vännäsby skola
Maria Jonsson
Tel: 0935-144 18

Skicka e-post till Maria

Rektor förskoleklass-åk 3
Lena-Marie Strinnholm
Tel: 0935-145 45, 073-075 69 07

Skicka e-post till Lena-Marie

Rektor åk 4-6
Ulrika Svedmark
Tel: 070-655 02 39

Skicka e-post till Ulrika