Musikskolan

Välkommen till Vännäs Musikskola! Musikskolan är en stimulerande del av många barns och ungdomars uppväxt och en viktig del av kommunens kulturliv.

Musikskolan

 

På Vännäs Musikskola kan du lära dig spela instrument, sjunga och spela i grupp. Här erbjuder vi musikundervisning för barn och ungdomar i årskurs 4-9. Musikskolans mål är att varje elev ska få utveckla ett personligt och lustfyllt musicerande.

Undervisningen sker på skoltid eller i anslutning till skoldagen på elevernas skolor eller i Musikskolans egna lokaler.

Musikskolan följer i huvudsak grundskolans läsårstider med undantag för exempelvis temadagar. Höstterminens lektioner startar något senare än grundskolans, detta för att vi ska ha möjlighet att lägga våra scheman. Målet är att eleven får minst 24 lektionstillfällen per läsår.

Ansökan och avgifter

Du kan ansöka eller säga upp plats i musikskolan digitalt via någon av våra e-tjänster.

Ansökan

Från och med den 15 april till och med 31 maj kan du ansöka om plats i Vännäs musikskola. Ansökan sker via Musikskolans e-tjänst eller blankett. Klicka på länken nederst på sidan för att ansöka. Platsen gäller tills eleven gått ut åk 9.

Senare ansökningar behandlas i mån av plats.

Gör en förändring i din ansökan

Du kan göra en förändring i din ansökan digitalt via vår e-tjänsteplattform under Mina sidor.

  1. Gå in på sjalvservice.vannas.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  2. Välj Mina sidor
  3. Logga in med Bank-ID på det sätt som stämmer för dig
  4. Klicka på Mina ärenden och titta under Pågående ärenden efter din inskickade anmälan till Musikskolan
  5. Klicka på knappen Till ärende
  6. Välj Ändra ärende
  7. Förändra det du vill i din anmälan och klicka dig vidare vida de gröna knapparna
  8. Gå till signering, signera och skicka in
  9. Klart!

Uppsägning av plats

Om en elev inte längre vill studera på Musikskolan behöver du som vårdnadshavare meddela detta till musikläraren. Uppsägning av plats gör du sedan via vår e-tjänst som du hittar i länklistan nederst på sidan.

Uppsägning av plats gör du innan terminsstarten. Om uppsägning sker senare än tre veckor från terminsstarten utgår full avgift för terminen.

Att lära sig spela ett instrument är en process som tar lite tid. Därför är det viktigt att träna hemma. Tio minuter om dagen kan göra underverk.

Avgifter

Avgiften är 650 kr/termin för undervisningen och 300 kr/termin för ev. instrumenthyra (vissa instrument kan hyras på Musikskolan). Avgift tillkommer för böcker. Om flera barn i samma familj går på Musikskolan reduceras terminsavgiften med 100 kr från och med det andra barnet. I mån av plats finns det möjlighet att från årskurs 5 spela ytterligare ett instrument, då till en kostnad av 150 kr/termin.

Elever i familjer som uppbär försörjningsstöd eller är nyanlända har möjlighet att ansöka om subventionering av musikskoleavgiften genom Palmer Åströms minnesfond. Mer information och ansökan (öppnas i ny flik)öppnas i nytt fönster.

Våra instrument

På musikskolan kan du välja mellan flera olika instrument, sång eller rockgrupp.

Från årskurs 5 kan du få undervisning i två instrument på Musikskolan under förutsättning av att det finns lediga platser.

Träblås

Vi erbjuder undervisning i klarinett, saxofon, tvärflöjt och blockflöjt. Efter en tid kan du vara med i vår blåsorkester utan extra kostnad. Instrumenten kan hyras från Musikskolan (gäller inte blockflöjt).

Bleckblås (Brass)

Vi erbjuder undervisning i trumpet, trombon, alt- och barytonhorn. Efter en tid kan du vara med i vår blåsorkester utan extra kostnad. Instrumenten kan hyras från Musikskolan.

Fiol

Vi erbjuder undervisning på fiol. Instrument kan hyras från Musikskolan.

Piano och keyboard

Vi spelar på akustiskt och digitalt piano eller keyboard. Här behöver du ha tillgång till eget instrument.

Gitarr, elgitarr och elbas

Du som börjar spela akustisk gitarr får oftast spela tillsammans med någon de första åren. Väljer du elgitarr eller elbas och går i årskurs 4-6 blir du nästan alltid ihopsatt med andra till en rockgrupp. För att få enskild undervisning behöver du ha tillgång till eget instrument.

Trummor

Du som väljer trummor, och går i årskurs 4-6 får oftast spela tillsammans med andra i en rockgrupp. För att få enskild undervisning på trummor behöver du ha tillgång till trumset.

Rockgrupp

När du spelar i rockgrupp får du grundläggande färdigheter i piano/keyboard, gitarr, elbas och trummor. Märk i din ansökan endast ”rockgrupp”.

Sång

Rösten är kroppens eget instrument och de första åren sker sångundervisningen i grupp medan enskild undervisning erbjuds för äldre elever. För att utveckla rösten ännu mer får sångeleverna på högstadiet möjlighet att delta i Musikskolans Ungdomskör utan extra kostnad.

Sång till eget ackompanjemang

Här utvecklar du din sångliga förmåga samtidigt som du lär dig att kompa dig själv. Välj mellan piano och gitarr. Undervisningen sker i mindre grupp och du behöver ha tillgång till eget instrument.

Kontakt

E-post: musikskolan(at)vannas.se

Musiklärare

Erik Enström, Kultur- och bibliotekschef
Tel: 072-532 07 20
erik.enstrom(at)vannas.se

Stephan Nord
Tel: 070-584 22 68
stephan.nord(at)vannas.se

Britta Wonkavaara
Tel: 070-524 10 01
britta.wonkavaara(at)vannas.se

Carolin Frohm
Tel: 076-805 04 53
carolin.frohm(at)vannas.se

Paula Pleje
paula.pleje(at)vannas.se

Musikskolans logotyp