Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Datumparkering

Längs vägarna i kommunens centralorter gäller datumparkering med övervakning mellan 1 oktober och 31 maj. Datumparkeringen är till för att hålla delar av gatan fri från fordon under natten och underlätta för dem som ska snöröja och sanda gatorna.

Det innebär också ökad framkomlighet för räddningstjänsten.

Så fungerar det

Datumparkering innebär att det är förbjudet att parkera på den sida av gatan som har jämna husnummer på dagar som har jämna datum. På dagar med udda datum är det förbjudet att parkera på den sida av gatan som har udda husnummer.

Längs vägarna i kommunens centralorter Vännäs och Vännäsby gäller datumparkering med övervakning kl. 00.00 - 10.00 mellan 1 oktober och 31 maj. Datumparkeringen gäller även för tunga fordon.

Exempel, om du ska parkera över natten

Om du ska parkera längs en gata med datumparkering och ska stå över natten, ställer du dig på den sida som inte har förbud mellan kl. 00.00-10.00.

  • Om du parkerar på kvällen den 1 mars ska du parkera på den sida av gatan som har udda husnummer om du ska parkera över natten.
  • När datumparkeringen sedan börjar gälla kl. 00.01 den 2 mars är det inte tillåtet att stå på sidan med jämna husnummer.