Näringsliv, arbetsmarknad

Lyssna

Här hittar du information som kan vara viktig för dig som näringsidkare och för dig som söker arbete/sysselsättning. Vi ger stöd, service och råd till företag samt för dig som kommer i kontakt med kommunens arbetsmarknadsinsatser.

Vänd dig till oss om du vill starta ett företag, behöver veta vilka bidrag som går att söka eller funderar på att flytta ditt företag till Vännäs - eller bara vill ha några goda råd.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här

Vännäs kommuns insatser för näringslivet med anledning av covid-19

Näringslivsutvecklarna i kommunen uppdaterar löpande vad vi som kommun gör för att bidra till lösningar för näringslivet.
Läs mer här (länk)


Hållbar utveckling och projekt

Vännäs kommun och övriga kommuner i Umeåregionen har genom att anta Ålborgsåtagandena (Aalborgsåtagandena) beslutat att verka för en hållbar utveckling i Umeåregionen.

Under fliken "Hållbar utveckling och projekt" kan du läsa mer om vilka aktiviteter som Vännäs kommun deltar i för att uppfylla sitt åtagande.

Rekryteringsguiden - en tjänst från arbetsförmedlingen

Här kan du som söker medarbetare göra geografiska sökningar baserat på yrke och få förslag på vilken rekryteringsmetod som passar bäst. Förslag grundar sig på statistik och prognoser som är dagsaktuella för arbetsmarknaden. På så sätt kan du bli mer effektiv i din rekryteringsprocess.

Kontaktperson: Christin Westman