Familjecenter

Lyssna

Familjecenters uppgift är att vara en mötesplats för barnfamiljerna i Vännäs samt att på ett och samma ställe erbjuda olika professionella tjänster.
Familjecenter hittar du på Umevägen 6, ingång från baksidan.

Vännäs Familjecenter är en verksamhet som vilar på tre ben: Vård- och omsorgsförvaltningen, Barn- och utbildningsförvaltningen samt Västerbottens läns landsting. Här samverkar barnmorskor, distriktssköterskor, förskollärare och socionomer kring barnfamiljen. I familjecenters lokaler finns barnhälsovård, barnmorskemottagning, öppen förskola, förebyggande socialtjänst, familjerådgivning och ungdomsmottagning.

BVC (Barnhälsovård)

Till oss på Barnhälsovården kan du komma med ditt barn för att väga och mäta samt för att få hälsorådgivning under småbarnstiden. Du hittar kontaktuppgifter, telefontider och mer information på 1177.se - Barnavårdscentral Vännäs (länk till sidan öppnas i ny flik).

Barnmorskorna

Till barnmorskan kan du vända dig i samband med graviditet och för preventivmedelsrådgivning samt för provtagning vid misstanke om könssjukdom. Dit kan du också vända dig för graviditetstester och "dagen-efter-piller".

Barnmorskan ansvarar även för gynekologisk cellprovtagning. Provtagning sker på Vännäs hälsocentral och kostar etthundra kronor, är du mellan 23-28 år är cellprovtagningen gratis.

Barnmorskor vid Familjecenter är Barbro Åström och Åsa Königsson.

Telefontid
Barnmorskorna nås tisdag-fredag 11.00-12.00 på telefon 0935-145 05.
Information om telefontider finns också inläst på telefonsvararen på ovanstående nummer.

Öppna förskolan Nyckelpigan

Öppna förskolan Nyckelpigan är en pedagogiskt ledd mötesplats för barn 0-6 år tillsammans med föräldrar eller annan vuxen. Här kan du umgås och utbyta erfarenheter med andra föräldrar/vuxna. Vi vill utveckla och stimulera barns och vuxnas lek, fantasi och kreativitet. Kom gärna med egna idéer och förslag för vår verksamhet bygger på allas medverkan.

Mer information om öppna förskolan hittar du på vannas.se/nyckelpigan (länk till sidan öppnas i ny flik).

Förebyggande socialtjänst

Socialtjänsten erbjuder råd och stöd till föräldrar, barn och ungdomar. Känner du oro för ditt barn eller din situation som förälder, är du välkommen att boka tid för samtal.

 

Verksamhetens mål

Målet för verksamheten vid Vännäs Familjecenter är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa och skapa förutsättningar för lust och glädje i kontakten föräldrar/barn samt på ett tidigt stadium hjälpa enskilda, par och familjer att tackla sina svårigheter innan de blir stora problem. Alla enskilda samtal sker under tystnadsplikt. Familjerådgivning lyder under särskilt sträng sekretess.

Kontakt
Barbro Linnerhäll
Tel: 0935-143 41

Vännäs Familjecenter
Umevägen 6, 911 32 Vännäs

Kontaktperson: Barbro Linnerhäll