Sápmi art 2019 - det nya stipendiet för samiska konstnärer

Lyssna

Sápmi art är ett nytt stipendium med målet att uppmuntra samiska talanger inom olika konstarter för att fortsätta utövning inom konst och även lyfta fram de som redan är etablerade. Målet med stipediet är även att medverka till att den samiska kulturen uppmärksammas.

 

Stipendiet kommer år 2019 (andra året) att omfatta ett totalbelopp om 75.000 SEK, som delas ut till fem utvalda stipendiater i form av 1x25.000, 2x15.000 och 2x10.000 SEK.

Vilka kan ansöka?

Alla samiska konstnärer som utövar inom någon eller några av konstarterna Bild/Form, Duodji/Hantverk och Musik och är verksamma inom området Sápmi/Lappland i Sverige, Norge och Finland har möjlighet att söka stipendiet Sápmi Art.

Hur ansöker man?

Ansökan sker genom ett särskilt ansökningsformulär som nås via Sápmi arts hemsida (se huvudmenyn). Sista ansökningsdatum är 2018.12.31

Besök: https://www.sapmiart.com/ (länk till hemsida)

Vilka delar ut stipendiet?

Stipendiaterna utses av Insamlingsstiftelsen Team Lapland och dess styrelse som ombesörjer arbetet med ansökningar. Insamlingsstiftelsen Team Lapland är även grundare till det nya stipendiet Sápmi Art och har sitt säte i Jokkmokk.

När delas stipendiet ut?

Sápmi Art, det nya stipendiet för samiska konstnärer, delades ut för första gången i samband med Jokkmokks marknad i februari 2018.

Insamlingsstiftelsen Team Lapland har för avsikt att dela ut stipendiet för andra gången år 2019. Mer info på hemsidan: www.sapmiart.com