Bredband och TV

Lyssna

Som boende i Vännäs kommun ska du ha tillgång till bredband och TV till en fast kostnad. Kommunens vision är att minst 95 % av alla kommuninvånare och lokalt verksamma företag senast år 2020 ska ha tillgång till fast, funktionsduglig IT-kommunikation.

Öppna nät

Vännäs kommuns stadsnät Vannas.net bygger öppna nät och är ägare av nätet. Vi erbjuder våra kunder (privatpersoner, offentliga organisationer och företag) möjligheten att ansluta sig till nätet. Vi erbjuder dessutom andra leverantörer att ansluta sig till nätet. Nätet blir tillgängligt på samma villkor för alla leverantörer.

Bredband och TV kan levereras i både fibernätet och kabel-tv-nätet.

Fördelar för dig som kund

För dig som kund innebär det en rad fördelar att vara uppkopplad emot ett öppet nät. Den främsta fördelen är att du (hushållet eller företaget) får göra ditt eget val av tjänsteleverantörer. Dessutom innebär ett öppet nät att du kommer att få tillgång till alla tjänsteleverantörers tjänsteutbud.

Var finns det bredband?

Bredbandet är väl utbyggt och kan ansluta de flesta fastigheter i Vännäs och Vännäsby tätort. Även alla större byar har bredband och möjlighet att ansluta fastigheter som där ännu inte är anslutna. Kontakta kundtjänst om du vill veta om just din fastighet kan anslutas.

Saknar du bredband?
Du som saknar bredband  med minst 1 megabit/sekund ska kontakta Post- och telestyrelsen. Detta ökar dina chanser att få tillgång till bredband inom de närmaste åren. Läs mer på pts.se (länk, öppnas i ny flik)

Var finns våra nät?

  • Fibernätet finns i Vännäs, Vännäsby, Brån, Strand, Sunnanå, Tväråbäck, Hällfors, Pengfors, Penglund, Pengsjö & Gullbäck.
  • Kabel-tv nätet finns i tätort Vännäs och Vännäsby.

Läs mer under menypunkterna Bredband och TV .

 

Kundtjänst

Är du osäker vad du är ansluten till idag eller vad du har möjlighet att ansluta dig till, klicka här för att kontakta Vannas.net kundtjänst eller kom och besök oss på Vegagatan 14 i Vännäs, se öppettider nedan.

Support och felanmälan

Alla vill ha en snabb och effektiv support som kan hjälp och stötta när problem uppkommmer. Här hittar du nummer gällande support, felanmälan och kabelutsättning (länk, öppnas i samma flik)

Vanliga frågor och svar

Vi har samlat de vanligaste frågorna som kommer in till vår kundtjänst. Ta del av dem här under Vanliga frågor & svar (länk, öppnas i samma flik).

 

Hitta till oss:
Vannas.net / Vännäs Kabel-tv
Vegagatan 14, Vännäs

Öppettider:

Måndag - Onsdag 08.00-12:00
Torsdag     13:00-17:30
Fredag       08.00-12:00
Vardag före helgdag 08.00-12:00
Fredag 14 maj Stängt


Besök under andra tider bokas på telefon: 0935-392 22

Övriga nät i Vännäs kommun

I Vännäs kommun finns även dessa fibernät:

- Tavelsjö Byanät
- Spöland - Vännfors Byanät

Kontaktperson: Roger Fagerdal