Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 22 oktober 2014

Pressmeddelande: Satsning på livsmedelsupphandling i Vännäs

Som ett led i att möjliggöra för fler intresserade företag att leverera livsmedel till kommunens kök har Vännäs kommun beslutat att upphandla vissa varugrupper fristående från Umeå kommuns ramavtal.

– Vi är positiva till att kunna genomföra upphandlingen och erbjuda våra matgäster hållbara livsmedel samtidigt som vi med detta vill öka intresset för den mat som serveras, säger Emma Jakobsson, Kostchef i Vännäs kommun.

De matvaror som Vännäs kommun ska upphandla är mejerivaror, nötkött och korv. Mat som ska levereras till köken för att sedan hamna på tallrikarna i kommunens förskolor, skolor och äldreboenden. Avtalet kommer att gälla under en fyraårsperiod med planerad start i mars 2016.

– Vi hoppas att den här upphandlingen ska gynna näringarna på landsbygden och bidra till en hållbar utveckling inom livsmedelsbranschen, säger Johan Söderling kommunstyrelsens ordförande, S, i Vännäs kommun.

Underlaget med detaljerad information kommer att annonseras under december månad på kommunens databas för upphandlingar www.e-avrop.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Livsmedelsleverantörer som vill leverera till Vännäs kommun är då välkomna att skicka in ett anbud.

För mer information kontakta:
Emma Jakobsson
Kostchef
Telefon: 0935-145 98

Johan Söderling
Kommunstyrelsens ordförande, S
Telefon: 0935-141 01

Vännäs kommun logotyp