Artikeln publicerades 27 februari 2017

Vinnarna av Vännäsgalans företagspriser 2017

Årets pristagare 2017

Under fredagens Vännäsgala fick ett antal vinnare ta del av priset för årets företagare, Vännäs kommuns näringslivspris, priset för Årets företagande kvinna, priset Årets Vännäsambassadör, Årets mediepris samt priset för Vännäs bästa arbetsgivare.

Årets företagare 2017, Emil Palm, Vännfors bygg AB

Emil Palm

Emil Palm

Årets företagare är Emil Palm som driver Vännfors bygg AB. Verksamheten har, under de senaste åren, växt från fyra till nio anställda och omsättningen har stigit från 2 till 22 miljoner kronor. Emil är nöjd med hur verksamheten ser ut idag och menar att det alltid gäller att försöka hitta nya vägar och samarbetsformer. Han påpekar också vikten av ett gott samarbete mellan företagen i Vännäs för en gynnsam utveckling av det lokala näringslivet.

Emils ledord för företaget är: ”Om kunderna är nöjda så är vi också nöjda. Vi ska alltid vara ärliga mot våra kunder. På det sättet byggs långsiktiga relationer”.
Priset för årets företagare delas ut av Företagarna i Vännäs.

Vännäs kommuns näringslivspris, Ewa och Leif Lindgren, Levagård

Ewa och Leif Lindgren

Ewa och Leif Lindgren

Familjen Lindgren som driver ekologiska Levagård bidrar till att visa Vännäs från sin bästa sida. Vid vackra Vindelälven håller deras välmående djur landskapet öppet och ger välsmakande, klimatsmart kött och mjölk med KRAV-märkning.

Framtiden för Levagård är ljus. Det finns gott om idéer och visioner och det har visat sig förr att planerna blir verklighet på Levagård!

Årets företagande kvinna, Karin Olsson, Mixat

Karin Olsson

Karin Olsson

Årets företagande kvinna är Karin Olsson som har drivit företaget Mixat sedan 1993. Karin har utvecklat sitt intresse till ett företag med flera inriktningar som alla utgår från hennes unika kompetens. Karin är också ett lysande exempel på hur kvinnors företagande kan bredda synen på företag och företagande. Karin är en innovativ och kreativ företagare som hjälper till att sätta Vännäs på kartan.

Priset Årets företagande kvinna delas ut av Centerpartiet i Vännäs kommun.

Årets Vännäsambassadör, Sveriges Bästa Hemtjänst

Sveriges Bästa Hemtjänst

Sveriges Bästa Hemtjänst

Ann-Sofi Holm Danielsson med personal har med stort engagemang, via TV-programmet Sveriges bästa hemtjänst, synliggjort för hela Sverige de tuffa förhållanden som de tacklas med. Med hjälp av små medel har de lyckats förbättra brukarnas livskvalitet och service samt även kunnat förbättra arbetsmiljön för personalen.

Priset Årets Vännäsambassadör delas ut av Handelsbanken.

Årets mediepris 2017, Hotel Vännäs

Kathrine Jonsson och Bert-Ove Johansson

Kathrine Jonsson och Bert-Ove Johansson

Årets mediepris går till Hotel Vännäs som Kathrine Jonsson och Bert-Ove Johansson förvärvade 2005 för att år för successivt byggt upp till en strålande verksamhet. Hotellet har sedan länge etablerat sig som en naturlig mötespunkt i Vännäs och har under senare tid även tagit nya steg i fastighetsbranschen. Genom målmedveten annonsering i lokala medier och marknadsföring i de allt starkare sociala medierna fortsätter Hotel Vännäs att utveckla sin verksamhet samtidigt som man på olika sätt och vis tar ett ansvar för hela kommunens ve, väl och utveckling.

Årets mediepris delas ut av Västerbottningen samt Pop & Rock 103.0.

Årets arbetsgivarvarumärke, Kaj Johansson Gruppen

Kaj Johansson Gruppen

Kaj Johansson Gruppen

Kaj Johansson är Vännäs största privata arbetsgivare och spelar en viktig roll i många Vännäsbors vardag. Det har man genom åren visat på en rad olika sätt och i augusti 2016 var företaget en av initiativ-tagarna till evenemanget Vännäsby Gatufest. Kvällens festlighet utspelade sig i företagets hjärta, närmare bestämt deras garage och vad passar väl bättre än ett garage för att marknadsföra ett åkeri?

Att få möjligheten att som besökare lyssna och samtala med anställda som med stor entusiasm berättar om sin arbetsplats och hur stolta de var över var festen ägde rum var riktigt inspirerande.

Priset Vännäs bästa arbetsgivare delas ut av Adecco.