Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 30 november 2017

Pressmeddelande: Fler får nyttja J-20-lagets omklädningsrum på ishallen

Under fredagen träffades Vännäs kommun tillsammans med Vännäs Hockey club för att lösa problemet med omklädningsrum på ishallen. Tillsammans kom kommunen och hockeyklubben fram till en tillfällig lösning för resten av säsongen som innebär att föreningen ser över schemat för istiderna. På så sätt kommer samtliga flickor att få möjligheten att nyttja föreningens J20-lags omklädningsrum.

- Varken föreningen eller kommunen har stängt ute några spelare på grund av kön, säger Erik Åström, klubbdirektör på Vännäs HC. Tyvärr har vi under en tid inte kunnat erbjuda flickorna duschmöjlighet, vilket är ett stort misslyckande. Vi har i flera år jobbat hårt för att få fler flickor att spela hockey.

Vännäs HC har växt snabbt under flera år och klubben har nu över 200 licensierade spelare. 156 av dem är barn och ungdomar under 18 år. Ca 10 % är flickor. På grund av att föreningen växt snabbt har omklädningsrummen inte räckt till för alla lag. Strax före höstlovet fick dessutom ett omklädningsrum stängas ner.

Både Vännäs kommun och Vännäs Hockey club arbetar mycket för en jämställd verksamhet. Under måndagen kommer hela ishallen att besiktigas av fackmän och därefter kommer kommunen att tillsammans med föreningen hitta en långsiktig lösning.

Kontakt
Henrik Åström
Biträdande kommunchef
Tel: 072-217 46 77

Erik Åström
Klubbdirektör, Vännäs HC
Tel: 070-603 85 34