Artikeln publicerades 27 november 2018

Pressmeddelande: Digital synlighet och sociala medier på agendan för näringslivet i Vännäs kommun

Måndagen den 26 november deltog flera företagare en utbildning i Facebook för företagare i Vännäs. Under kursen fick deltagarna lära sig om hur företag kan få ut så mycket som möjligt av den sociala kanalen för att nå sina målgrupper och kunder.

- Näringslivet står inför många utmaningar och tillsammans med företagen har vi pratat mycket kring bland annat den ökande näthandeln och utvecklingen kring sociala medier, säger Christin Westman, näringslivsutvecklare på Vännäs kommun.

Vännäs kommun vill skapa samarbete kring, och ge möjlighet till fördjupning i de digitala frågorna för näringslivet. På lång sikt skulle detta kunna bidra till ett ännu bättre företagsklimat i kommunen.

- Det finns ett intresse hos företagen att öka sin digitala synlighet och vi bidrar gärna till detta. Näringslivet är en stor del av de krafter som på olika sätt bidrar till att utveckla Vännäs som plats att bo, leva och verka på, fortsätter Christin.

Utbildningen arrangeras av Vännäs kommun tillsammans med den digitala mediebyrån Mäjt och finansieras genom projektet Näringsliv i Samverkan. Företagarna kommer senare få möjligheten att utöka sina kunskaper inom Instagram samt foto och film med mobiltelefon.

Kontakt
Christin Westman
Näringslivsutvecklare
Vännäs Kommun Tel: 070-389 18 54

Kurs sociala medier