Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 22 februari 2019

Pressmeddelande: Näringslivet hyllades på Vännäsgalan under fredagen

Pristagarna 2019

På bilden från vänster: Ulla Karlsson, Pia Nilbrink, Viktoria Svensson, Peter Johansson, Daniel Wallberg, Erik Åström, Christer Nilsson, Kent Johansson och Lage Lundström.

Inspiration på temat hållbarhet, och en proffsig galamiddag – fredagen bjöd på det mesta när Vännäsgalan gick av stapeln.

Årets tema stavades: ”Styrka och uthållighet för företagsamma människor och organisationer”. Ett tema som lyfter vikten av hållbarhet, inte endast på ett miljömässigt plan, men också på ett tillväxtmässigt och personligt plan. Hälsa och lokalproducerad mat är också en del av hållbarheten.

- Vi ville göra en twist på temat hållbarhet för att få in fler perspektiv, säger Christin Westman, näringslivsutvecklare på Vännäs kommun.

Vinnarna av årets företagspriser

Under kvällen mottog flera företagare årets priser. Här presenteras vinnarna för: Årets mediepris, Årets Vännäsambassadör, Årets företagande kvinna, Vännäs kommuns näringslivspris, samt Årets företagare.

Årets mediepris – Stärkesmarks Byaförening

Årets mediepris delas ut av tidningen Västerbottningen samt radiostationen Pop och Rock.

Motivering:
Årets mediepris tilldelas Stärkesmarks Byaförening och det främst för föreningens storstilade arrangemang av den tolv timmar långa och härliga Musikfesten som 2018 genomfördes för 13:e gången. Ett 60-tal funktionärer ser en lördag i början av augusti månad till så att arrangemanget genomförs på ett professionellt och uppskattat sätt med mängder av musikala framträdanden på den natursköna platsen belägen ner mot sjön.

Föreningen i den snart 500 år gamla byn basar inte bara för Musikfesten utan anordnar exempelvis även grillkvällar, skotercafé och rallyservering och ser till så att byn med ett 20-tal permanenta hushåll på många olika sätt och vis är aktiv och levande. Föreningen driver också Byahuset, en tidigare Missionshusbyggnad som man övertog i början av 2000-talet.

Årets Vännäsambassadör – Vännäs Hockey

Priset delas ut av Handelsbanken.

Motivering:
En anrik klubb med lång historia som hänger med i samhällets utveckling & har en verksamhet som sträcker sig från ungdom till elitsatsning. Föreningen har som mål att det ska finnas en plats för alla. De vill öka den fysiska aktiviteten i kommunen och har ett bra samarbete med Liljaskolan för att främja tillväxten inom idrotten och skapa möjligheter för de aktiva.

Med sin satsning Framtidsfonden vill de skapa de bästa förutsättningarna för barn, ungdomar & vuxna. Genom sitt spel i en av de högre divisionerna inom sin idrott kommer lag från större delen av Sverige och besöker oss i Vännäs. Föreningen gagnar till samhället i stort och sätter såväl idrotten som Vännäs på kartan.

Årets företagande kvinna - Viktoria Svensson, Spölands Tårtor & Bakverk

Priset till Årets företagande kvinna delas ut av Centerpartiet i Vännäs.

Motivering:
Årets pristagare är en kvinna som tog risken att lämna sitt jobb för att utveckla sin hobby till ett företag. En tårta från hennes händer blir utan tvekan ett hantverk och en snackis för hela firandet. Inte bara för det konstnärliga utförandet utan också för den goda smaken. Viktoria Svensson ser sin roll som företagare som vi i Centerpartiet ser företagare. Ett sätt att bygga ihop och bygga upp inte bara sig själv, utan såväl andra individer, som ett besöksmål i kommunen. Viktoria Svensson är med detta en värdig mottagare av Centerpartiets pris till årets företagande kvinna.

Vännäs kommuns näringslivspris - Vännäs Verkstads AB

Motivering:
Vännäs Verkstads AB är ett företag som ligger långt framme inom additiv tillverkning och har en viktig position för Vännäs näringsliv. Med en tydlig strategi att ligga i framkant med tekniskt modern och effektiv maskinpark och genom att serva sina kunder på bästa sätt bidrar företaget till att lyfta Vännäs utanför Sveriges gränser. Företaget bidrar till viktiga arbetstillfällen inom high-tech som lockar kompetens och bidrar till inflyttning och tillväxt.

Årets företagare – Johanssons Maskin AB

Årets företagare-priset delas ut av Företagarna i Vännäs.

Motivering:
Sedan 2013 är Kent Johansson och Lage Lundström är tillsammans ägare av Johansson Maskin AB i Vännäsby och Sikeå. Med framgångsrikt ledarskap har dessa två vidareutvecklat ett etablerat företag och tagit det till nya och större marknader.

Omsättningen har under deras år som ägare ökat från omkring 75mkr till 125 mkr med fortsatt god lönsamhet. Ledarskapet präglas av en god personalpolitik som resulterat i en låg personalomsättning, medarbetarna anses vara nyckeln till företagets framgångar. Kent och Lage engagerar sig även i Vännäs utveckling och är bland annat en av initiativtagarna till Vännäsby gatufest.

Kent och Lages driv och kreativitet visar sig inte minst genom att de under 2019 tar nya steg och etablerar Johansson Maskin AB i Örnsköldsvik.