Artikeln publicerades 17 december 2019

Pressmeddelande: Värdefull julklapp doneras till Vännäs Musikskola

En mycket värdefull gåva har donerats till Vännäs Musikskola av en familj i Umeå – en flygel. Flygeln är ett efterlängtat tillskott på Musikskolan och blir därför extra speciell. På onsdag den 18 december kl. 09.40 bjuder Vännäs Musikskola in till evenemanget Fira Flygel i Musikskolans orkestersal för att uppmärksamma gåvan.

För en tid sedan hörde en privatperson av sig till Vännäs Musikskola och frågade om det fanns behov av en flygel. Familjen som ägde flygeln hade inte längre möjlighet att behålla den och önskade att den skulle komma till användning för barn och unga.

– Det var ett fantastiskt erbjudande att få. Vilken julklapp! En flygel är någonting som vi tidigare knappt har vågat drömma om, säger Paula Pleje, musikledare på Vännäs Musikskola.

Drömmen om en flygel har däremot funnits länge på Musikskolan.

– Som pianolärare värdesätter jag att eleverna får tillgång till instrument av hög kvalitet. När eleverna får tillfälle att spela på ett riktigt bra instrument som det här höjs såväl motivationen hos dem samtidigt som kvaliteten i vår verksamhet ökar. Det här blir ett lyft för såväl piano- som ensembleundervisningen under många år framöver, menar Paula.

På onsdagen bjuder Musikskolan in till evenemanget Fira Flygel i Musikskolans orkestersal där flygeln fått sin placering. Musikskolans piano- och keyboardelever är självklara hedersgäster men alla som vill är välkomna till evenemanget!

Flygeln