Artikeln publicerades 11 december 2020

Nationellt SMS-utskick om skärpta råd och restriktioner från och med 14 december

På måndag den 14 december kommer alla Sveriges mobiltelefonabonnenter att få ett SMS om att följa de skärpta råden och föreskrifterna gällande covid-19. SMSet ska ha gått ut till alla senast kl. 19.00 samma dag och skickas av Folkhälsomyndigheten och MSB på uppdrag av regeringen.

Spridningen av covid-19 i Sverige måste minska. För det krävs att vi alla bidrar genom att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Den 14 december träder nya skärpta råd ikraft i hela landet. De innebär att alla är skyldiga att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själva och andra mot spridning av covid-19.

Sms-utskicket görs som ett led i arbetet med att skapa kännedom om råden, och hur vi måste anpassa oss för att motverka smittspridning.

Texten i meddelandet lyder:
”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”

Mer information

På måndag den 14 december ska du kunna hitta mer information via krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..