Artikeln publicerades 14 mars 2022

Älven blir namnet på det nya äldreboendet!

Inom kort ska ett nytt Särskilt boende för äldre öppna upp på Södra Drottninggatan i Vännäs. Under en tid har kommunen haft en omröstning på vannas.se om vilket namn som kan passa det nya boendet.

Utsikt från strandpromenaden

Resultatet i omröstningen blev:

  • Utsikten: 160 röster
  • Älven: 227 röster
  • Slottet: 49 röster

Äldreboendet kommer därmed att få namnet Älven.

– Det känns riktigt kul att vi har fått involvera våra medborgare i framtagande av namn och att det är ett fint namn som hedrar Vännäs kommuns natur och kopplingen till Älvarna som möts, säger Per Forsman, områdeschef.

Just nu renoverar Vännäs fastigheter AB upp lokalerna där verksamheten Slussen tidigare fanns. 10 platser, för äldre med behov av särskilt stöd, ska finnas i det nya boendet. Boendet kommer att ha ett härligt läge med utsikt över Umeälven och Strandpromenaden i Vännäs.