Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 17 augusti 2022

Byggstart för 23 klimatsmarta bostäder med fantastiskt läge i Vännäs

Lägenhetshus

Vännäs Fastigheter nyproducerar ett hållbart flerbostadshus med 23 lägenheter, vackert beläget vid älven inom centrala Vännäs med inflyttning under december 2023.

– Vi är modiga och möter Vännäs bostadsbrist även i ekonomiskt hårda tider. Vi är och förblir ett långsiktig och hållbart fastighetsbolag som oavsett konjunkturläge kommer ta ansvar för kommunens bostadsförsörjning, säger Per Lundqvist, VD för Vännäs Fastigheter AB.

Huset är energisnålt med låga driftskostnader och bidrar till ett hållbart klimat. Det är miljöcertifierat enligt bolagets hållbarhetsambition och innehar graden Miljöbyggnad Silver.

Hyrorna går idag inte att fastställa då det är ovisst om det statliga investeringsbidraget om 9 MSEK kommer att utbetalas. Det påverkar hyrorna med cirka 1 700-2 600 SEK per månad.

– Med investeringsbidrag blir hyrorna lägre men utan bidrag så kommer hyresnivåerna hamna mellan 6 800 – 10 400 SEK i månaden vilket gör att hyresgästerna kommer i kläm, säger Per Lundqvist.

Samtliga bostäder har ekparkett och inglasad balkong. Badrummen har kakel och klinker samt är utrustade med tvättmaskin. Varmförråd och en gemensam tvättstuga finns på vinden. Carport och kallförråd är möjliga att hyra. Byggnaden kommer endast förbruka 56 % av dagens energikrav för nyproducerade bostäder.

Lägenhetshuset från framsidan
Logotyp Vännäs fastigheter AB

Vännäs Fastigheter AB är ett fastighetsbolag som är helägt av Vännäs kommun. Det har fastigheter i Vännäs centralort, Vännäsby samt i Tväråbäck. Vi förvaltar privatbostäder, industribyggnader särskilda boenden samt butiks- eller kontorslokaler. Våra verksamhetsmål är att främja bostadsförsörjningen i kommunen och erbjuda konkurrenskraftiga lokaler till vårt näringsliv.

www.vannasfastigheter.se Länk till annan webbplats.