Artikeln publicerades 14 september 2022

Cyklar vid Vännäs tågstation

Vi rensar bort övergivna cyklar vid Vännäs resecentrum

Vid Vännäs resecentrum är det nu dags för städning av skrotcyklar och övergivna cyklar. På så sätt förbättrar vi tillgången till cykelställ och framkomligheten för alla som rör sig i området kring resecentrum.

För att vi ska veta om cykeln har en ägare så kommer vi att fästa en röd lapp på alla parkerade cyklar kring resecentrum, under vecka 38.

Du som rår om en cykel som fått en röd lapp: plocka bort lappen så ser vi att cykeln har en ägare.

Om lappen finns kvar på en cykel den 3 oktober så kommer vi att flytta den till ett låst utrymme. Vi noterar alla cyklars ramnummer och märke tillsammans med information om när och var den blev hämtad.

Listan på cyklar lämnas även till polisen så att cykeln går att lämna tillbaka till den som äger den. Om ägaren inte har hört av sig till Vännäs kommun inom tre månader kommer cykeln att skänkas till Returcentrum i Vännäsby.

Saknar du din cykel?

  • Din cykel finns tillgänglig hos kommunen i tre månader efter att den blivit beslagtagen.
  • Kontakta oss på tel: 0935-141 08 om du tror att din cykel beslagtagits och vill hämta ut den.
  • Om din cykel försvunnit vid ett annat tillfälle än under den annonserade tidsperioden är det inte kommunen som omhändertagit din cykel. Om du misstänker att din cykel blivit stulen så ska du anmäla det till polisen.

Cykelrensningen är ett samarbete mellan resecentrums fastighetsägare och Vännäs kommun.