Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 11 oktober 2022

Suddig bild på en vit minibuss.

Boka din resa med riksfärdtjänst för jul- och nyårshelgen 2022

Tiden går och snart är det jul igen. För några innebär det resor till nära och kära. Tåg, flyg och buss blir snabbt fullbokade och taxifordon finns i ett begränsat antal.

Sista ansökningsdag

Senast fredag 11 november måste din ansökan om riksfärdtjänst för både jul och nyår vara vår färdtjänsthandläggare tillhanda. Hos Vännäs kommun kan du ansöka om riksfärdtjänst digitalt via e-tjänst eller genom att kontakta vår färdtjänsthandläggare Britt Myrén under telefontiden tisdag och onsdag mellan kl. 08.45-09.30.

Läs mer via: vannas.se/riksfardtjanst.

Sista beställningsdag för riksfärdtjänst under julhelgen perioden 22 – 26 december

Vår entreprenör Riksfärdtjänsten Sverige AB låter meddela att det kommer vara extra svårt att få fram tillräckliga resurser för julens resor i år. Tågoperatörer lider av personalbrist och trafikerar med färre tåg, samt att taxibolagen har chaufförbrist. Riksfärdtjänsten Sverige kommer göra sitt yttersta för att hjälpa till med att ordna riksfärdtjänstresor under julhelgen men det kan bli stora tidsjusteringar på resorna. Om det finns möjlighet är det bra att boka på mindre attraktiva dagar.

Beställ beviljad resa i buss/tåg/flyg så snart du har fått ditt beslutsmeddelande.

Torsdag 8 december är sista dagen för beställning av beviljad riksfärdtjänstresa i personbil samt i fordon med rullstolsplats. Resa beställer du hos Riksfärdtjänsten Sverige AB på telefonnummer: 016-15 05 50.

Resa inom annan kommun för färdtjänstberättigad

Resor i annan kommun, RIAK kan beställas hos färdtjänsthandläggare minst 10 dagar innan avresa. Maximalt 40 resor på ett kalenderår kan användas i annan kommun.

Resa med kommunal färdtjänst under julhelgen

Senast torsdag den 17 november skall du ha bokat din färdtjänstresa för julhelgen för att vara garanterad resa. Detta gäller både taxi och specialfordon och resan beställs på telefonnummer: 090-360 00 Taxi Björkstaden.

Vi passar också på att önska dig en God jul och ett Gott nytt år!