Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 26 oktober 2022

Västerbottens vardagshjältar 2022, gruppbild

2022 års vardagshjälte från Vännäs är Henry Eriksson

Under lördagen delade landshövdingen i Västerbottens län ut priser till årets vardagshjältar från länets kommuner.

Från Vännäs kommun fick Henry Eriksson, Vännäsbygdens hembygdsförening, motta priset med motiveringen:

I Västra Vännfors, en by med ca 25 boende, arrangeras "Hembygdsdag med drag", som är vida känt för sin tävling för veterantraktorer. Traktorerna tävlar i olika klasser utifrån vikt, om att dra ett lastbilsflak av järn längs en 100 meter lång raksträcka på en åker. Men hur mycket traktorerna än drar så är det nog Henry som är starkast utan jämförelse! Henry är eldsjälen bakom dagen. Hans generositet, nätverk och engagemang har gjort att hembygdsdagen blivit en av Vännäs kommuns stora evenemang under sommaren och en mötesplats längs Vindelälven, där landsbygdens människor och traktorer möts i sina hembygder.

Henry mottar årets pris.

Henry Eriksson mottar priset för årets vardagshjälte från landshövdingen Helene Hellmark Knutsson.