Artikeln publicerades 14 juni 2023

Barnen sjunger

Solig namngivningsceremoni för Fagerlibron i Vännäs

I tisdags, den 13 juni, var det dags för namngivningsceremoni för Fagerlibron. Dagen bjöd på soligt väder och en glad stämning.

Barngruppen från förskolan Lägret, som skickade in namnförslaget till politiken i Vännäs kommun, klippte bandet, Emelie Höglander på Vännäs kommun hälsade välkommen till namngivningen, Mona Ingman som är pedagog på förskolan berättade om arbetet och barnen sjöng en egen sång om Fagerlibron. Efter ceremonin fick alla barn och besökare popcorn och festis i solen.

Gång- och cykelbron vid älven nedanför Vård- och omsorgskontoret har varit fokus för förskolan Lägrets barn i sitt arbete under våren. Tillsammans har de lärt sig om broar, bronamn och om varför vissa broar inte har några namn.

Bandklippning

Till vänster, Barnen klipper band. Till höger, Assar Åström.

Barnen har dessutom fått skulptera i lera, fota och måla olika broar innan de sedan också skickade in sitt namnförslag till kommunen. Assar Åström, som går på förskolan Lägret, fick frågan om han tycker att arbetet med broarna varit roligt.

– Det var det verkligen! Säger Assar, men också lite svårt när leran inte torkade.

För att ta reda på vad som skulle kunna vara ett passande namn för Fagerlibron fick barnen göra en historisk undersökning. Fagerlibron fick sedan sitt namn efter "Villa Fagerli", en byggnad som var hem till Rieck Müllers familj och som tidigare funnits på platsen.

Folksamling

Till vänster, Ceremonins publik. Till höger, Mona Ingman.