Artikeln publicerades 28 juni 2023

Anna-Lena, Sverker och Erik

Anna-Lena Hedman, Sverker Olofsson och Erik Enström. Foto: Sofia Carlström

Pressmeddelande: Spännande samtalsserie tar form i Vännäs, med premiär 19 september

Den 19 september har samtalsserien Djupet premiär i Vännäs. Konceptet är att lyfta fram olika samhällsengagemang som kända och mindre kända personer har. Under ledning av moderator Sverker Olofsson berättar våra gäster om det som kanske inte alltid syns på ytan, i tre spännande livesamtal i höst.

Först ut är före detta elitidrottaren Björn Ferry och klimataktivisten Ester Laudon. De har båda ett brinnade samhällsengagemang för miljö och klimat med målet att skapa en bättre framtid.

– Jag tror att hösten kommer bjuda på väldigt oväntade samtal när vi har gäster som vanligtvis inte brukar mötas i samma sammanhang. De ämnen som vi kommer att beröra är väldigt aktuella just nu; vi har klimatet, miljön, vår framtid och nyindustrialiseringen men från olika synvinklar i samma samtal, säger moderator Sverker Olofsson.

Tillsammans är det kultur- och bibliotekschef Erik Enström, bibliotekarie Anna-Lena Hedman och Sverker som bollat fram idén kring samtalsseriens koncept. Arrangemanget kommer att ske i samarbete med Medborgarskolan i Vännäs.

– Idén var att sammanföra personer som man inte omedelbart förknippar med varandra, men som har en gemensam nämnare. De har alla dessutom någon koppling till Vännäs eller Västerbotten på ett eller annat sätt, säger Anna-Lena.

– Vi vill också nå ut till fler människor med det här arrangemanget, säger Erik. Vi från kulturverksamheten har fått medel från politiken för att stärka upp det vi gör och då har vi bland annat satsat på just det här konceptet och idén om människor som får mötas utanför sitt kärnområde.

Djupet, samtalsseriens namn, spelar på just syftet att de som besöker arrangemanget ska få ta del av något som döljer sig under ytan. Tisdag 10 oktober möter journalisten och författaren Po Tidholm bloggaren och författaren Clara Lidström på temat ”Landsbygden som påverkansplattform”. 7 november lyfter vi ”Kultur med ett djupare syfte” när sångaren/låtskrivaren Dennis Lyxzén och filmskaparen/producenten Hamed Alizadeh berättar om sina engagemang. I det samtalet får besökarna höra mer om lite mer dolda kompetenser som finns inom kommungränsen men som kanske inte alltid syns i sammanhanget ”Vännäs”.

Alla delar ur Djupet kommer att hålla till vid Vännäs bibliotek, lilla salongen kl. kl. 18.30-20.30 alla aktuella datum.

Kontakt

Erik Enström Kultur, och bibliotekschef
Tel: 072-532 07 20
Skicka e-post till Erik

 

Logotyper för medborgarskolan och Vännäs kommun