Artikeln publicerades 18 september 2023

Praktikanter

Vill du ta emot och handleda en praoelev?

Just nu söker elever i årskurs 9 praoplatser. För dig som är företagare kan prao innebära en chans att visa upp din verksamhet och skapa intresse för din bransch. Passa på att ta emot en elev och forma framtidens arbetskraft!

Praoveckor 2023

Under vecka 42-43 genomför årskurs 9 på Hammarskolan sin prao (eller det som kallas för praktisk arbetslivsorientering).

Eleverna kommer från och med vecka 37 och två veckor framåt att själva söka sin praoplats som en del i det entreprenöriella lärandet, att själva ta initiativ, ansvar och omsätta idéer till handling. Syftet med praon är att eleverna ska få kunskaper om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval. Det är viktigt att eleverna tidigt blir medvetna om vilka yrken, företag och branscher som finns vilket ökar chanserna till att de i framtiden väljer att arbeta och leva på orten.

Förhoppningsvis kan en praoplats leda till sommarjobb och framtida rekryteringar!

Det här gäller för dig som blir handledare

Praon genomförs i första hand i Vännäs kommun eller närliggande kranskommuner.

  • Arbetstiderna bör vara mellan 6-8 timmar per dag.
  • Eleven får inte arbeta mellan klockan 20.00 och 06.00.
  • Eleverna är försäkrade genom kommunen. Tillbud eller olyckor som berör eleven rapporteras till skolan.
  • Blanketten “Överenskommelse om prao” ifylles av elev och handledare, och lämnas därefter så snart som möjligt till skolans studie- och yrkesvägledare, inför praoperiodens start. Blanketten hittar du bland länkarna nedan.

Kontaktperson Hammarskolan

Lillemor Svanlund Jonsson
Tel: 070–251 79 62
Skicka e-post till Lillemor

Mer information