Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 1 december 2023

Flera personer som åker längdskidor

Längdskidåkning i Vännäs

Nu har snön kommit och med det så har flera av skidspåren i Vännäs pistats! Inom Vännäs kommun finns många möjligheter för längdskidåkning, både på elljusspår och dagspår. Gemensamt för kommunens skidspår är att de sköts av ideella föreningar som får bidrag för att preparera våra skidspår.

Belysningen på elljusspåren tänds automatiskt och de släcks också automatisk kl. 21.30.

Aktuell status på skidspåren finns på skidspar.se Länk till annan webbplats..

Att tänka på – vintertid

Skidåkning med hund får ske i kommunens samtliga skidspår, med undantag för tisdagar, torsdagar eller i samband med olika typer av arrangemang. Det är endast tillåtet för draghundar, alltså inte för hundar som springer lösa i spåren med husse eller matte. Åkning med draghund ska ske på skateytan och inte i de klassiska spåren.

Under vintertid är det inte tillåtet att gå eller springa på preparerade skidspår enligt de lokala ordningsföreskrifterna.

Bakom varje skidspår ligger många ideella timmars arbete för att ge våra medborgare och besökare ett bra friluftsliv för motion och rekreation. Respektera att skidspåren är till för skidåkning och inte för promenader eller löpning. Att gå på skidspåren kan också skapa onödiga olyckor och sand och grus kan följa med i spåren, vilket gör att skidor kan gå sönder. Fotavtrycken efter skor förstör skidspåren och förstör skidåkningen för motionärerna. Vid förstörelse behöver skidspåren prepareras på nytt vilket medför kostnader och arbete för både föreningar och kommunen.