Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 5 december 2023

Malin Österlund och en livboj

Malin Österlund nominerad till priset Omfamningen

Varje år delas priset Omfamningen ut till en person eller organisation som särskilt bidragit till ett tryggare samhälle för medborgare, näringsliv, och de som arbetar inom landets offentliga sektor. I år har Vännäs kommuns beredskapssamordnare Malin Österlund blivit nominerad till priset.

Priset grundades av tidningen Offentliga Affärer och har med tiden blivit ett välkänt och hedersamt pris för att hylla personer och organisationer inom trygghetssektorn. Det delas ut under konferensen Trygg & Säker som är ett sätt att visa hur brottsförebyggande arbete kan ge positiva effekter inom olika områden som utmanar oss idag.

Malin Österlunds nominering motiveras på följande sätt:

”Med sin ständiga hunger efter proaktivitet och förbättring och med bred erfarenhet och till synes gränslös kompetens fångar hon upp både kommunala intressen och medborgarperspektivet i allt hon gör. Tack vare hennes eminenta förmåga att i alla lägen ställa rätt frågor och hennes bottenlösa givmildhet skapar hon inte bara ett tryggare Vännäs, utan hon ger alla Västerbottens kommuner förutsättningar att växa och bli starkare."

Konferensen Trygg & Säker pågår under 5–6 december och priset Omfamningen delas ut under kvällen den 5 december.

Du hittar mer information om Omfamningen och konferensen på Trygg & Säkers hemsida. Länk finns längst ner på sidan.