Just nu har vi inga pågående driftstörningar
Just nu har vi inga pågående driftstörningar

Artikeln publicerades 12 december 2023

Henry Eriksson, kulturstipendiat, Lillemor Lundgren, kommunfullmäktiges ordförande, Kristina Karlsson, föreningsstipendiat

Från vänster: Henry Eriksson, kulturstipendiat, Lillemor Lundgren, kommunfullmäktiges ordförande, Kristina Karlsson, föreningsstipendiat

Vännäs kommuns förenings- och kulturstipendium 2023

På kommunfullmäktige den 11 december 2023 delades årets förenings- och kulturstipendium ut med diplom och blommor. I år tilldelas stipendierna till Kristina Karlsson och Henry Eriksson. Stort grattis säger vi från Vännäs kommun!

Föreningsstipendium

Föreningsstipendiet från Vännäs kommun tilldelas Kristina Karlsson, ordförande i Korpen Vännäs. Stipendiet tilldelas med motiveringen:

Kristina har under sin tid som ordförande visat en enastående förmåga att inspirera och engagera medlemmar och frivilliga inom föreningen. Hennes kompetens och fokus på att möta människan bakom, som styrelseledamot, instruktör och som medlem, har varit en nyckelfaktor i denna framgång.

Genom sitt positiva och inkluderande ledarskap har hon med vår förening fortsatt utveckla den föreningskultur som Korpen står för - Glädje - Gemenskap - Alla är välkomna.

Kulturstipendium

Vännäs kommuns kulturstipendium 2023 tilldelas Henry Eriksson, som bland annat driver gårds- och byamuseet Arvet.nu. Stipendiet tilldelas med motiveringen:

Henry Erikssons stora kulturgärning i Vännäs kommun handlar om kulturhistoriska värden; om bevarandet av landsbygdens seder och bruk och om att lyfta fram det gemensamma och kollektiva minnet genom berättelserna från förr.

Tack vare sitt engagemang och stora generositet har han bidragit till Vännäsbygdens hembygdsförenings verksamhet, inte minst genom arrangemanget ”Hembygdsdag med drag”. Under sommaren 2023 invigde han även Arvet.nu, ett gårds- och byamuseum som han driver tillsammans med sin familj.

Henry Eriksson är en eldsjäl som vurmar för hembygdshistoria och att få dela med sig av sin rika kunskap. Av den anledningen tilldelas han Vännäs kommuns kulturstipendium 2023.