Rieckmüllergårdens matsal

Välkommen till Rieckmüllergårdens matsal. Matsalen erbjuder lunch på vardagar och är öppen mellan kl. 11.45-12.45.

Dagens lunch

Pris 65:-
I priset ingår dagens lunch, salladsbuffé, bröd, smör, dryck, kaffe och kaka. Klicka på filkarna nedan för att se matsedeln vecka för vecka.

Välkommen!

Vecka 34, 40, 46 och 52

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Korvstroganoff med ris och sommarblandning

Tisdag

Janssons frestelse med gröna ärtor

Onsdag

Krämig ost och broccolisoppa, mjukt bröd och korv
Efterrätt: Pannkaka

Torsdag

Kålpudding, gräddsås, potatis och orientalisk sautemix

Fredag

Stekt fläsk, löksås, potatis och minimorötter

Vecka 35, 41 och 47

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Leverbiff, gräddsås, potatis och slottsgrönsaker

Tisdag

Panerad fisk , potatismos, remouladsås, morotsmix

Onsdag

Köttfärslåda med crème bonjour, potatis och broccoli

Torsdag

Pasta med kycklingsås och grönsaksblandning

Fredag

Himmelska kotletter, potatis och slottsgrönsaker

Vecka 36, 42 och 48

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Spaghetti och köttfärssås med julienneblandning

Tisdag

Kycklinggratäng med ris och euromix

Onsdag

Palt och rårivna morötter

Torsdag

Pannbiff, potatis, stekt lök, gräddsås och slottsgrönsaker

Fredag

Laxfilé, potatis, sås och ärtor/ morot

Vecka 37, 43 och 49

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Stekt korv, potatismos, grillgurka och grönsaksblandning

Tisdag

Ost och skinksås med pasta och haricotes vertes

Onsdag

Fiskgratäng med kokt potatis och ärtor

Torsdag

Ärtsoppa och pannkaka

Fredag

Chili con carne med ris och rotfruktswok

Vecka 38, 44 och 50

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Prinskorv, stekt potatis, gurkmajonäs och wokgrönsaker

Tisdag

Potatisbullar med fläsk

Onsdag

Laxfärsmedaljong, spenatstuvning, potatis och morotsmix

Torsdag

Köttsoppa med klimp, ostsmörgås och frukt

Fredag

Isterband med stuvad potatis och sommarblandning

Vecka 39, 45 och 51

Matsedel

Dag

Lunch

Måndag

Biffstroganoff med ris och ärtor, majs, paprikablandning

Tisdag

Fiskgratäng, potatis och gröna ärtor

Onsdag

Köttbullar med potatismos, gräddsås och bukettgrönsaker

Torsdag

Kycklinggryta med ris och broccoli/gul morot

Fredag

Lammfärsmedaljong, potatisgratäng och haricotes vertes

Matlåda till personer i ordinärt boende

Vännäs kommun erbjuder, efter biståndsbeslut, distribution av kyld mat till personer i ordinärt boende. Biståndshandläggaren tar även beslut om avslut.

Utifrån biståndshandläggarens beslut levereras en till två matlådor per dag måndag till fredag. Har du beviljats mat för helgen levereras det på fredag.

Måltiden tillagas på Liljaskolans kök i Vännäs. Det är en portionsförpackad måltid som är näringsberäknad. Matlådan är märkt med maträttens namn, förpackningsdag samt kontaktuppgifter till köket. Portionen innehåller en måltid och det som står med på matsedeln ingår i portionen, t ex rödbetor till Janssons frestelse eller lingonsylt till palten.

Maten levereras personligen av kökets chaufför eller en person från hemtjänsten.

Vill du avboka din matlåda?

Ska du resa bort eller av andra skäl behöver avboka din matleverans? Detta ansvarar du själv för att göra genom att ringa till Liljaskolans kök.

Vid sjukhusvistelse gäller din avbokning från första dagen du kontaktar köket. När du kommit hem igen bokar du på din matleverans hos köket och maten börjar då levereras igen nästkommande vardag.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring din matleverans, vill av/påboka din låda eller har andra funderingar? Kontakta Liljaskolans kök.

Vängårdens kök
Tel: 070- 235 50 29

Hemtjänsten
Tel: 0935-143 39

Matsedlar för hemtjänsten

Matsedeln rullar löpande på sex veckor. Ändringar i matsedeln görs utifrån storhelger och årstider.

Vecka 34

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Färsbiff, pepparsås, potatis och broccoli/gul morot

Kroppkakor med rårivna morötter och lingonsylt

Tisdag

Korvstroganoff med ris och sommarblandning

Raggmunk med stekt fläsk och minimorötter

Onsdag

Janssons frestelse med gröna ärtor

Kycklingköttbullar, örtsås, potatis och grönsaksmix

Torsdag

Krämig ost och broccolisoppa, mjukt bröd och korv

Efterrätt: Pannkaka

Kalops med potatis och haricotes vertes

Fredag

Kålpudding, gräddsås, potatis och orientalisk sautemix

Rullströmming, potatis och ärtor, majs, paprikablandning

Lördag

Gulaschgryta med potatis och sommarblandning

Wallenbergare med pepparsås, potatis och grönsaksblandning

Söndag

Torskrygg med skirat smör, kapris, potatis och klyftad rödbeta

Efterrätt: Risifrutti med bärsås

Viltkyckling med potatis och rotfruktswok

Vecka 35

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Stekt fläsk, löksås, potatis och minimorötter

Stekt korv, morotsstuvning, potatis och broccoli

Tisdag

Leverbiff, gräddsås, potatis och slottsgrönsaker

Spenatsoppa med ägg, ostsmörgås

Efterrätt: Fruktsallad med grädde

Onsdag

Panerad fisk , potatismos, remouladsås, morotsmix

Dillkött med potatis och euromix

Torsdag

Köttfärslåda med crème bonjour, potatis och broccoli

Skivad skinka, mimosasallad potatis och salladsgrönsaker

Fredag

Pasta med kycklingsås och grönsaksblandning

Fisk Bordelaise, potatis, pepparrotssås och ärtor

Lördag

Västkustsoppa med aioli, mjukt tunnbröd och pålägg

Oxjärpe provencale, potatisgratäng och grönsaksblandning

Söndag

Krämig kassler med ris och ananassallad
Efterrätt: Ananaspaj med grädde

Portergryta med potatis och klostergrönsaker

Vecka 36

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Himmelska kotletter, potatis och slottsgrönsaker

Köttkorv med potatis, senapssås och bukettgrönsaker

Tisdag

Spaghetti och köttfärssås med julienneblandning

Fiskgryta, kokt potatis och råkost

Onsdag

Kycklinggratäng med ris och euromix

Oxbringa och rotmos med ärt och morotsblandning

Torsdag

Palt, smör, lingonsylt och rårivna morötter

Högsbosoppa med äggsmörgås och banan

Fredag

Pannbiff, potatis, stekt lök, gräddsås och slottsgrönsaker

Korv ala forsell med potatis och morotsmix

Lördag

Plommonstek med rotfruktsgratäng och brysselkål

Ost, skink- och grönsakspaj med dressing och solskensblandning

Söndag

Fiskgratäng med dill och citrussås, potatis och ärtor
Efterrätt: Fromage med havreflarn

Viltfärsmedaljong, gräddsås, potatis och sommarblandning

Vecka 37

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Laxfilé, potatis, sås och ärt/morotsblandning

Blodpudding med stekt bacon och apelsin/vitkålssallad

Tisdag

Stekt korv, potatismos, grillgurka och grönsaksblandning

Kalvsylta, rödbetssallad, potatis och grönsallad

Onsdag

Ost och skinksås med pasta och haricotes vertes

Kycklingbiff med currysås, potatis och slottsgrönsaker

Torsdag

Fiskgratäng med kokt potatis och ärtor

Köttfärscrepes med bukettgrönsaker

Fredag

Ärtsoppa och pannkaka

Gnoccigratäng med broccolibukett

Lördag

Fiskpudding med ärtor och skirat smör

Fläskkarré , kokt potatis och sås

Söndag

Flygande Jakob med ris och grillgrönsaker
Efterrätt: Skogsbärspaj med vaniljsås

Biff Lindström med pepparsås, kokt potatis och ärtor/majs

Vecka 38

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Chili con carne med ris och rotfruktswok

Skivat kött, potatisgratäng, bearnaisesås och salladsgrönsak

Tisdag

Prinskorv, stekt potatis, gurkmajonäs och wokgrönsaker

Sill, ägg, filsås, potatis och klyftad tomat
Efterrätt: Ostkaka med ostkaka och sylt

Onsdag

Potatisbullar med fläsk och rårivna morötter

Frikadeller med ägg/persiljesås, potatis och euromix

Torsdag

Laxfärsmedaljong, spenatstuvning, potatis och morotsmix

Kycklinglevergryta med potatis och broccoli

Fredag

Köttsoppa med klimp, ostsmörgås och frukt

Bacon och broccoligratäng med potatis och salladsgrönsak

Lördag

Pepparrotskött med potatis och brysselkål

Krämig laxlåda med gröna ärtor

Söndag

Pasta med hönssås och orientalisk sautemix
Efterrätt: Kladdkaka med hallongrädde

Kåldolmar, skysås, potatis och grönsakmix

Vecka 39

Matsedel

Dag

Lunch

Middag

Måndag

Isterband med stuvad potatis och sommarblandning

Trädgårdsmästargryta med potatis och haricotes vertes

Tisdag

Biffstroganoff med ris och ärtor, majs, paprikablandning

Omelett med champinjonstuvning, potatis och solskensblandning

Onsdag

Fiskgratäng, potatis och gröna ärtor

Blodbröd/potatis, stekt fläsk, vitsås och broccolibuketter

Torsdag

Köttbullar med potatismos, gräddsås och bukettgrönsaker

Blomkålssoppa med skinkfräs och ostsmörgås

Fredag

Kycklinggryta med ris och broccoli/gul morot

Stuvade makaroner med stekt korv och euromix

Lördag

Skavgryta med ris och bukett grönsaker

Kalkonsnitzel med stekt potatis, rödvinssås och grillgrönsaker

Söndag

Panerad fisk, stuvad spenat, potatis och ärtor
Efterrätt: Chokladpannancotta med hallonspegel

Helstekt fläskfilé med potatis, pepparsås och wokgrönsaker