Självservice, Mina sidor

Självservice kallas kommunens sida där vi samlar våra digitala e-tjänster och blanketter. Här kan du själv skicka in ärenden till oss och följa ärendets gång via Mina sidor eller hämta blanketter.

Vi arbetar för att samla flera olika typer av digital service under samma sida för att de ska vara enkla att hitta till och söka efter.

Hitta till våra tjänster

Du kan komma till självservice genom att skriva sjalvservice.vannas.se i adressfältet på din webbläsare. Du kan även klicka på länken "Till självservice" nedan. 

OBS! Skriv inte www i din webbläsare om du söker upp sidan direkt i adressfältet.

Till självservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logga in på Mina sidor

För att kunna logga in på Mina sidor, följa ditt ärende och lämna underskrift i vissa tjänster, så måste du logga in med e-legitimation, till exempel bankID. Du kommer fortfarande att ha möjlighet att hämta pappersblanketter hos vissa verksamheter eller skriva ut en blankett som PDF om du inte har möjlighet att skaffa e-legitimation. Kontakta berörd verksamhet så får du hjälp.

Skaffa e-legitimation

Skatteverket har bra information för dig som ännu inte har e-legitimation men som gärna vill skaffa det.

Till skatteverket.se och informationen om e-legitimation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Saknar du någon blankett eller tjänst?

Om du inte hittar den blankett eller tjänst du söker kan du kontakta den förvaltning som blanketten berör.

Varför heter det självservice?

De flesta kommuner använder termen självservice om sidan för e-tjänsterna, eftersom att det är du själv som utför uppgiften att exempelvis söka plats i förskolan.

Arbetet med tjänsterna

Tillsammans med flera andra kommuner i länet ingår Vännäs kommun i ett projekt för att ta fram e-tjänster, eller tjänster för självservice som de också kallas. Skellefteå kommun är drivande i arbetet.

Arbetet med att ta fram tjänster kommer att ske löpande. Det finns även länkar till andra sidor som erbjuder e-tjänster eller annan digital service, exempelvis minabibliotek.se eller InfoMentor för skolan.